3ο Φεστιβάλ Υγείας Αχαΐας – Δυτικής Ελλάδας

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας συμμετέχει και φέτος στο 3ο Φεστιβάλ Υγείας Αχαΐας – Δυτικής Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Ιουνίου 2018, στην Πάτρα.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, Παράρτημα Πάτρας – ΕΛΕΑΝΑ, την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδος – ΕΕΑΣΚΠ και τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, στον χώρο της Πλαζ του ΕΟΤ – Εκπαιδευτικό Κέντρο Δράσης στην Πάτρα, το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Ιουνίου 2018, από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων και σωματείων.

Η όλη εκδήλωση τελείται με τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης “Κωστής Στεφανόπουλος”» και του Δήμου Πατρέων.

Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια πνεύματος ενότητας και αλληλεγγύης, θέτοντας την υγεία στο επίκεντρο μιας κοινωνίας ενεργών και χρήσιμων πολιτών.

Σημαντική καινοτομία του φετινού φεστιβάλ είναι το επίσημο μπλουζάκι “Healthy Me – Healthy You”, το οποίο οι πολίτες που θα το προμηθευτούν καλούνται να το χρησιμοποιούν, κάνοντας με αυτό τον τρόπο γνωστό στον κοινωνικό τους περίγυρο ότι είναι ένα μέλος της κοινωνίας πρόθυμο να προσφέρει τη βοήθειά του σε έναν ασθενή συνάνθρωπο. Το μπλουζάκι θα πωλείται στον χώρο του φεστιβάλ στην ενδεικτική τιμή των 5 ευρώ το ένα, υπέρ της στήριξης των διοργανωτών.

Στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα όλων των φορέων που συμμετέχουν, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε ειδικό σημείο θα γίνεται συλλογή φαρμάκων. Επίσης κατά τις πρωινές ώρες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους – ιατρεία θα πραγματοποιείται προληπτικός ιατρικός έλεγχος από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματίες υγείας όπως φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.ά..

Εθελοντές και μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας θα βρίσκονται στο ενημερωτικό περίπτερο του συλλόγου από όπου θα ενημερώνουν τους επισκέπτες τόσο για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ) όσο και για τις δράσεις του συλλόγου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

8.00 – Προσέλευση φορέων/συλλογικοτήτων, στήσιμο ενημερωτικών περιπτέρων

10.00 – Προσέλευση κοινού, λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων και ιατρείων για ενημέρωση και εξετάσεις στις ειδικότητες: Ακτινολόγος, Αλλεργιολόγος, Γαστρεντερολόγος, Δερματολόγος, Μαστολόγος – Ογκολόγος, Νεφρολόγος, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Πνευμονολόγος, Ρευματολόγος.

Παράλληλες παιδικές – ψυχαγωγικές δραστηριότητες

14.00 – Συνέχιση της ενημέρωσης του κοινού από τα περίπτερα των συμμετεχόντων φορέων

20.00 – Τελετή έναρξης, χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας κ.ά.

20.30 – Χορευτικά δρώμενα από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, το Σωματείο “Φάρος” Ποντίων και τον Χορευτικό Σύλλογο Σαγαιίκων

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

10.00 – Άνοιγμα των ενημερωτικών περιπτέρων, ενημέρωση του κοινού και λειτουργία Ιατρείων

Παράλληλες παιδικές – ψυχαγωγικές δραστηριότητες

14.00 – Συνέχιση της ενημέρωσης του κοινού από τα περίπτερα των συμμετεχόντων φορέων

20.00 – Χορευτικό από τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο

Λήξη