2ο Φεστιβάλ Υγείας – Ενημέρωση, Πρόληψη, Προαγωγή Υγείας στην Πάτρα

2ο Φεστιβάλ Υγείας στην Πάτρα

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας συμμετέχει και φέτος στο 2ο Φεστιβάλ Υγείας – Ενημέρωση, Πρόληψη, Προαγωγή Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Ιουνίου 2017, στην Πάτρα.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, Παράρτημα Πάτρας – ΕΛΕΑΝΑ, την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδος – ΕΕΑΣΚΠ και τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, στον χώρο της Πλαζ του ΕΟΤ – Εκπαιδευτικό Κέντρο Δράσης στην Πάτρα, το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Ιουνίου 2017, από τις 9.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ.

Η όλη εκδήλωση τελείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με τη στήριξη της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης “Κωστής Στεφανόπουλος”» και του Δήμου Πατρέων.

Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση και η δραστηριοποίηση των πολιτών σε θέματα που άπτονται της υγείας, της αντιμετώπισης χρόνιων παθήσεων καθώς και της πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα από συλλόγους της περιοχής του Νομού Αχαΐας και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και θα λειτουργούν δωροεκθέσεις – bazzar των συνδιοργανωτών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνεται συλλογή φαρμάκων ενώ τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιείται προληπτικός ιατρικός έλεγχος από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματίες υγείας όπως φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.ά.. Επίσης στον χώρο θα λειτουργεί Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας και η Κινητή Μονάδα «Ιπποκράτης» από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για δωρεάν προληπτικό παιδιατρικό έλεγχο κατά τις ώρες 10.00-13.00 και 18.00-21.00.

Εθελοντές και μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα βρίσκονται στο ενημερωτικό περίπτερο του συλλόγου από όπου θα ενημερώνουν τους επισκέπτες τόσο για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ) όσο και για τις δράσεις του συλλόγου. Επίσης για την καλύτερη ενημέρωση των ατόμων με ΙΦΝΕ το Σάββατο το απόγευμα στο ενημερωτικό περίπτερο του συλλόγου θα βρίσκεται γυναικολόγος και διατροφολόγος, ενώ την Κυριακή το απόγευμα γαστρεντερολόγος, ρευματολόγος και δερματολόγος.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορα ψυχαγωγικά δρώμενα, όπως παραστάσεις Καραγκιόζη, λαϊκές βραδιές, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς καθώς και δημιουργική απασχόληση για τα μικρά παιδιά. Όλα τα δρώμενα συντελούν στην καλλιέργεια πνεύματος ενότητας και αλληλεγγύης και θέτουν την Υγεία στη βάση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

2ο Φεστιβάλ Υγείας στην Πάτρα Πρόγραμμα