Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ και στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ (Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου) στις 19 Μαΐου, η Πανευρωπαϊκή οργάνωση ασθενών με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα European Federation of Crohn’s and Colitis’ Associations (EFCCA), μαζί με τα 31 μέλη της, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC, και άλλες οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο ενώνουν τις προσπάθειές τους γύρω από την καμπάνια “Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ”, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό για τις συγκεκριμένες παθήσεις και παράλληλα να ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτές.

Erkundung Workshop

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 θα διεξαχθεί συμβολική ποδηλατοδρομία στη Μυτιλήνη, με τη συμμετοχή μελών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και όποιου άλλου ποδηλάτη επιθυμεί να συμμετάσχει.

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει από την πλατεία Σαπφούς στις 7.00 μ.μ., θα κατευθυνθεί προς το Τελωνείο και θα επιστρέψει για τον τερματισμό στην πλατεία Σαπφούς, όπου και θα παρευρίσκονται μέλη και φίλοι του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC καλεί όλους τους κατοίκους της Μυτιλήνης που επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα με ΙΦΝΕ να φωτογραφηθούν με φόντο στιγμιότυπα της ποδηλατοδρομίας και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κάτω από τα hashtag #unitedwestand2018 και #worldibdday2018), κάνοντας παράλληλα γνωστή την πόλη τους και την κουλτούρα της σε όλο τον κόσμο.

presentationthessaloniki2

Στο πλαίσιο “εορτασμού” της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μήθυμνας, τον Σύλλογο Αιμοδοτών Μήθυμνας και τον Σύλλογο Κυρίων και Δεσποινίδων Μήθυμνας “Η Αγάπη” ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση στον Μόλυβο Λέσβου με θέμα “Η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες”, με σκοπό την ενημέρωση των ασθενών, του οικογενειακού τους περιβάλλοντος αλλά και του ευρύτερου κοινού για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στις 7.00 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 6.30 μ.μ.) στο Συνεδριακό Κέντρο Μόλυβου.

Εισηγητής και συντονιστής θα είναι ο επεμβατικός Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος κ. Γεώργιος Μαυρογένης και ομιλητές ο Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος με εξειδίκευση στα ΙΦΝΕ κ. Ιωάννης Κατσαβέλλης και η Ψυχολόγος Msc – Παιδοψυχολόγος κ. Μαρία Βερβέρη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστεί και η βιωματική εμπειρία μητέρας με παιδί που πάσχει από νόσο του Crohn.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με τους ομιλητές, όπου το κοινό θα μπορεί να ζητήσει διευκρινίσεις ή να θέσει ερωτήματα σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση θα κλείσει η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Μήθυμνας στέλνοντας ένα χαρούμε και αισιόδοξο μήνυμα σε όλα τα άτομα με ΙΦΝΕ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τα άτομα με ΙΦΝΕ ζουν πολεμώντας καθημερινά συμπτώματα όπως η χρόνια κόπωση, ο πόνος, το άγχος, η κατάθλιψη και το αίσθημα απομόνωσης. Συμπτώματα που πολύ συχνά κανένας δεν “βλέπει”.

Δείξε κι εσύ την υποστήριξή σου στα άτομα με ΙΦΝΕ.
Στάσου δίπλα τους στη μάχη που δίνουν καθημερινά!