Πάρτε μέρος σε Πανευρωπαϊκή Έρευνα για το Έμμεσο Κόστος των ΙΦΝΕ.

Έρευνα

Εάν είστε ηλικίας 18 ετών και άνω και πάσχετε από Νόσο του Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε νέα πανευρωπαϊκή έρευνα σχετικά με τοΈμμεσο Κόστος των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ)“.

Η έρευνα διεξάγεται από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Jagiellonian της Πολωνίας σε συνεργασία με Συλλόγους ασθενών από ευρωπαϊκές χώρες υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με ΙΦΝΕ (European Federation of Crohn’s & Ulcerative Colitis Associations – EFCCA) της οποίας ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας είναι μέλος.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη σε 11 γλώσσες (Βουλγαρικά, Τσέχικα, Δανέζικα, Αγγλικά, Εσθονικά, Γαλλικά, Ελληνικά, Ουγγαρέζικα, Πολωνικά, Ρουμανικά και Ισπανικά) ώστε να είναι εφικτή η συμμετοχή ασθενών από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στο ερωτηματολόγιο είναι πολύ σημαντικές για την αξιολόγηση του μη ιατρικού κόστους των ιδιοπαθών φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου στην Ευρώπη. Σκοπός της μελέτης είναι να εκτιμηθεί η επίδραση των ιδιοπαθών φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου στην παραγωγικότητα των ασθενών στην εργασία και το σχετικό κόστος για την κοινωνία.

Η συμμετοχή στη μελέτη είναι εθελοντική και πλήρως ανώνυμη.

Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στα μέλη της EFCCA και θα δημοσιευτούν σε επιστημονικά περιοδικά.

Για να απαντήσετε στο σχετικό ερωτηματολόγιο παρακαλούμε πατείστε εδώ.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή σας!