Η νέα φωνή των ασθενών, η “Ένωση Ασθενών Ελλάδας” είναι γεγονός!

Ένωση Ασθενών

Μία μακρά διαδρομή συνεργασίας, ζυμώσεων και ωρίμανσης φτάνει αυτές τις ημέρες σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο. Το όραμα για μία κοινή, μία δυνατή φωνή των ασθενών στην Ελλάδα όπως έχει αναδειχθεί ήδη από το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο «Patients in Power» το 2012, γίνεται πλέον πραγματικότητα με την ίδρυση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Πρόκειται για μία αρχική πρωτοβουλία 30 συλλόγων και ομοσπονδιών από διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες (ανάμεσά τους και ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας), η οποία αναπτύσσεται σε έξι πυλώνες:

  • Συνεργασία και συντονισμός των σωματείων για ζητήματα υγείας οριζόντιου ενδιαφέροντος.
  • Προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας και ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών απέναντι σε θεσμούς.
  • Συμμετοχή των ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τις πολιτικές υγείας.
  • Δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.
  • Ενδυνάμωση των ασθενών και ανάπτυξη δεξιοτήτων των συλλόγων τους.
  • Προαγωγή και συμμετοχή στην επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό υγείας “Health Daily” συνάντησε και συνομίλησε με ορισμένους από τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, τα εφτά μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που έχει αναλάβει να οδηγήσει την Ένωση μέχρι την πρώτη γενική συνέλευση και την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

Health Daily 26.06.2019

Για να διαβάσετε το δημοσίευμα πατήστε εδώ.

Ευχόμαστε η Ένωση να λειτουργήσει υποδειγματικά και προς όφελος ΟΛΩΝ των ασθενών της χώρας μας εκπροσωπώντας μας εντός και εκτός συνόρων.